Com cuinem la pasta?
Avui, buscant informació sobre la pasta, per un dubte que una amiga em va plantejar...m'ha vingut al cap que potser molts de nosaltres no tenim clar què s'ha de fer i què no amb la cocció de la pasta.
Doncs per a qui li pugui interessar, tres premisses bàsiques:
- aigua
- sal
- ni oli ni mantega!!!
En primer lloc, no escatimem l'aigua, la pasta ha de poder ballar dins l'olla...Quanta més aigua posem, més difícil serà que pari l'ebullició quan hi introduïm la pasta. I per altra banda, evitarem que la pasta s'enganxi, ja que la concentració de midó serà més baixa ( i és l'excés de midó que fa que la pasta s'enganxi). I per aquesta raó, ja no caldrà afegir oli a l'aigua...
Quan tireu la sal a l'aigua?
Doncs s'ha de fer quan l'aigua ja bull, no abans, ja que si tirem la sal quan l'aigua encara està freda, l'aigua bull a menys de 100º, i això ens alteraria la cocció.
I un últim consell!! Utilitzem els minuts de cocció aconsellats a l'envàs com a orientació, tastem la pasta si volem saber que està al seu punt.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada